Wykonanie

Idealny obiad na środek tygodnia :P przygotowanie zajmie Ci 20 minut, reszta to tylko pieczenie.Delicious pasta bake with ham and mushrom.Parfect dinner for middle week : praparation makes only 20 minutes, rest is just baking.

Składniki : ( 3-4 porcje )* 250 g ulubionego
makaronu,* 2 łyżki
masła,* 100 g małych
pieczarek, pokrojonych w ćwiartki,* 100 g
szynki, pokrojonej w kostkę,* garść pokrojonego grubego
szczypioru,* 50 ml
mleka,* 25 g
mąki,* 70 g
żółtego sera, starty,Przygotowanie :
Makaron ugotuj al dente i odcedź.W
między czasie na patelni rozgrzej
masło, dodaj
pieczarki i podsmaż na rumiano, zdejmij z patelni.Na tą samą patelnie dodaj drugą łyżkę
masła i połowę
szczypioru podsmażaj przez minutę.W szklance zmieszaj
mleko z
mąką tak aby nie było grudek, wylej na patelnie i gotuj przez około 2 minuty dodaj
szynkę i większość
sera, przypraw
solą i
pieprzem, zmieszaj.W naczyniu żaroodpornym zmieszaj
makaron,
pieczarki i sos z patelni, posyp pozostałym
szczypiorem i
serem.Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez 20 minut ( do czasu aż wierzch się przypiecze ).Smacznego !

Ingrediens : ( 3-4 portions )* 250 g favorite pasta,* 2 tbsp butter,*100 g small mushroom,* 100 g ham, cubed,* handful of sliced spring onions,* 50 ml milk,* 25 g
flour,* 70 g cheese, grated,Preparation :Cook pasta al dente and drain.In the meantime, heat the butter in frying pan, add the mushrooms and sauté until browned, remove from pan.In the same frying pan put second tablespoon of butter and half onions fry for a minute.In a cup, mix milk with
flour to no lumps,
pour in the pan and cook for about 2 minutes add ham and
most of the cheese, season with salt and pepper and mix.In a casserole, mix pasta, mushrooms and sauce from the pan, sprinkle with the remaining chives and cheese.Put into preheated oven and bake for 20 minutes ( until golden of top ).Enjoy it!
