Wykonanie
Dziś przepis na pyszny i szybki obiad. Przygotowanie całości zajmuje tyle czasu co ugotowanie
makaronu + 3 minuty :) a efekt jest bardzo zadowalający!Składniki : (2 porcje)* 200 g piersi z
indyka,* 150 g
makaronu (np. penne),* 1
cebula,* 2 ząbki
czosnku,* 100 g
pomidorków koktajlowych,* 3 łyżki
śmietany,* 2 łyżki pesto z
suszonych pomidorów,* 1 łyżka świeżych liści
bazylii,* 1
kostka rosołowa,* 1 łyżka
oliwy,* 1 łyżeczka suszonej
bazylii,*
sól,
pieprzPrzygotowanie:
Makaron ugotować wg zaleceń z opakowania, odcedzić i przelać zimną
wodą.W
między czasie
pierś indyczą obgotować wraz z
kostką rosołową, przestudzić i pokroić na kawałki.Na rozgrzanej
oliwie podsmażyć drobno posiekany
czosnek i
cebulę. Dodać kawałki
indyka, zrumienić.
Pomidorki umyć przekroić na pół i dodać na patelnie, przyprawić szczyptą
soli,
pieprzu i suszonej
bazylii, smażyć około 2-3 minut często mieszając.W szklance wymieszać pesto,
śmietanę i posiekane liście
bazylii.Sos wlać na patelnie, dobrze zamieszać, zagotować.Dodać
makaron, wymieszać.Podawać zaraz po przygotowaniu.
Przepis dodaje do akcji
Pomidorowe inspiracje