Wykonanie
M oje ukochane pierniczki, które robiłam już drugi raz w życiu- przepis, za pozwoleniem autorki, poniżej:)Lista zakupów:20 dag
miodu15 dag
cukru pudru1/2 kostki
margarynyjajko1 łyżka
sody1 torebka
przyprawy do pierników1/2 kg
mąkiMiód rozpuścić z
margaryną,
cukrem i
przyprawą, wystudzić.
Mąkę z
sodą przesiać, wbić
jajko, dodać wystudzoną masę, wyrobić ciasto.Jak będzie elastyczne- rozwałkować na grubość palca i wykrawać foremką pierniczki. Można zrobić dziurki, aby pierniczki stały się również dekoracją do zawieszenia:)Piec 15 minut na blaszce wyłożonej papierem, w 170 stopniach.P ierniki zapakować do blaszanego pudełka, aby zmiękły. Kilka dni przed Świętami udekorować, co tez i ja uczynię i na blogu zamieszczę:)Smacznego życzy
oliwek :)*dziękuję Silver :)