Wykonanie

Fajna przekąska podczas imprez i spotkań rodzinnych, szybka i prosta do zrobienia.
Słonecznik nadaje jej chrupkości i oryginalnego smaku.Składniki:6 dużych plastrów
szynki konserwowej6 dużych plastrów
żółtego sera (bez dziur)100 g
serka topionego goudagarść ziaren prażonego
słonecznikakilka gałązek
koperkukawałek
czerwonej paprykiNa
stole rozłożyć kawałek folii spożywczej. Na niej rozłożyć
szynkę układając w prostokąt o dwóch plasterkach na wysokość i
trzech na szerokość.
Serek wymieszać z
koperkiem i
słonecznikiem. Rozsmarować na
szynce. Przykryć plastrami
sera. Wzdłuż jednego dłuższego
boku ułożyć paski
papryki. Pomagając sobie folią zwijać całość w roladę. Gotową przekąskę odstawić na godzinę do lodówki a następni kroić w plastry i nadziewać na wykałaczki.