Wykonanie
Pieczarki faszerowane
mięsem nauczył mnie robić mój mąż. Pokazywałam je u mnie na blogu już jakiś czas temu. Tym razem postanowiłam upiec je w wersji wegetariańskiej.Składniki na 2 osoby:ok. 12 średnich
pieczarek2 ząbki
czosnku100 g
sera żołtego1/2
czerwonej papryki1/2 pęczka
koperku1/2 łyżeczki
pieprzu mielonego

1.
Pieczarki oczyszczamy, odcinamy ogonki i lekko wydrążamy. Blanszujemy.2. Siekamy ząbki
czosnku,
ser żółty i
paprykę kroimy w drobną kosteczkę. Mieszamy z
koperkiem i
pieprzem.3. Pieczemy ok. 30 minut w temperaturze 180 °C.Tę bardzo smaczną przystawkę dodaję do mojej akcji pieczarkowej i akcji Seromaniacy.
