Wykonanie

Macie czasem tak, że jednocześnie bardzo chcecie i się Wam nie chce? Ja tak miałam od przedwczoraj. Nieziemsko chciałam coś upiec, a jednocześnie żaden przepis mi nie odpowiadał. I tak oto wzorując się trochę na tym przepisie, stworzyłam swój. Chrupiący
kokosowy spód i krem z
mleka w proszku,
kokosu i
krówki. Bardzo smaczne połącznie, mocno
kokosowe i dość słodkie. I jeśli nie liczyć czasu tężenia, także bardzo szybkie.Składniki: na spód:200 g
masła lub
margaryny rozpuszczonej i wystudzonej130 g
kokosu150 g
cukru190 g
mąki2 łyżki
kakao2 łyżeczki
kawy rozpuszczalnej rozpuszczonej w łyżce
wodyWszystkie składniki razem zmiksować, przelać do wyłożonej papierem tortownicy (21cm). Piec 20 minut w 189*C. Wystudzić, odkleić papier, ale ciasto ponownie na nim położyć. Umieścić w tortownicy i zapiąć obręcz. na krem:125 g
margaryny1/4 szklanki
wody1/3 szklanki
cukru70 g
kokosu2 łyżki masy krówkowej (niekoniecznie)1 szklanka i 1 łyżka
mleka w proszku pełnego na dekorację:30 g
gorzkiej czekolady1 łyżeczka
mlekakolorowe draże
Margarynę zagotować z
cukrem i
wodą. Trochę przestudzić, dodać
kokos, masę
krówkową i
mleko w proszku. Dokładnie zmiksować. Przelać na ostudzony spód. Odstawić na kilka godzin do lodówki. Kiedy krem dobrze stężeje, wyjąć ciasto z tortownicy, ozdobić rozpuszczoną z
mlekiem czekoladą i drażetkami.