Wykonanie
Mogłabym jeść i jeść aż nie będzie ani kawałeczka. Już drugi raz gościł na świątecznym
stole. Najpierw z
bakaliami, tym razem z kolorowymi piankami marshmallow. Polecam wszystkim blokożercom :-)kostka
masłapół szklanki
wody1 szklanka
cukru6 łyżek ciemnego
kakao1/2 kilograma
pełnego mleka w proszku80-100 g dowolnych pianek marshmallow (ja użyłam kolorowych)
Wodę,
masło,
cukier oraz
kakao rozpuścić w garnku na małym ogniu. Do powstałej masy dodać
mleko w proszku i mieszać energicznie aż wszystko się połączy i nie będzie grudek, dodać pianki i ponownie wymieszać. Naczynie dowolnego kształtu, ja użyłam plastikowego pudełka, wyłożyć folią spożywczą i wylać do niej masę
czekoladową. Przechowywać w lodówce.Smacznego!
przepis pochodzi z tej strony