Wykonanie
Opublikowano 24 września 2012, autor: M.
Czas przygotowania: 10 minSkładniki:5 łyżek stołowych
masła4 łyżki
cukru1 łyżka
kakao wedlowskiego1 łyżka
wody2 łyżki
nalewki wiśniowejPrzyrządzanie:
Masło z
cukrem i
wodą rozpuścić na małym ogniu, dodać
kakao, zagotować. Gotować na małym ogniu do momentu zgęstnienia masy, nieustannie mieszając, by polewa się nie przypaliła. Przestudzić do temperatury pokojowej i dodać
nalewkę wiśniową.Wystudzoną masą smarować ciasto.Informacje o M.Gotowanie jest moją pasją odkąd pamiętam, a czas spędzony w kuchni odpręża mnie i pozwala na realizację moich szalonych, kulinarnych pomysłów. Oprócz gotowania relaks zapewniają mi medyczne thrillery Robina Cooka i dreszczowce Cobena. Polscy autorzy? J.L. Wiśniewski i A.Sapkowski! Nie jestem singielką, więc pysznymi potrawami rozpieszczam mojego chłopaka. Jeszcze nigdy nie skarżył się na jakość moich wypieków i obiadów, więc... może i Wam przysmakują? :)Zobacz wszystkie wpisy, których autorem jest M. →