Wykonanie
Korzystając z tego, że w piekarniku siedział
biszkopt na jutrzejsze ciasto, zrobiłam szybki i prosty deser. Poziom trudności jest praktycznie
zerowy, a smak i wrażenie doskonałe. Do takich
jabłek możemy użyć dowolnych ulubionych
bakalii. Ważne jest, aby nie piec ich za długo i w zbyt wysokiej temperaturze, bo skórka popęka a środek wypłynie.Składniki:4 duże
jabłka3 łyżki
powideł śliwkowychdowolne
bakalie (użyłam
daktyli,
suszonej żurawiny,
rodzynek i
orzechów włoskich)łyżka
miodułyżka
cukru pudruszczypta
cynamonuJabłka umyć, ściąć wierzchy, wydrążyć środki.
Bakalie posiekać, wymieszać z
miodem, powidłami i
cynamonem. Napełnić mieszanką
jabłka. Piec w temp 180*C około 20 minut. Po upieczeniu posypać
cukrem pudrem, jeść na gorąco.