Wykonanie
Puszysta, wilgotna babka, przepis ciut inny niż na klasyczne baby. Idealna dla tych, którzy nie lubią suchych
drożdżowych babek. W sam raz na świąteczny stół.

składniki:5
jajek2,5 szklanki
mąki ( w zależności od jej rodzaju, gdy ciasto będzie zbyt rzadkie, dodać jeszcze 2 łyżki)1 1/4 szklanki
cukru1 szklanka oranżady1/2 szklanki
oleju2 łyżeczki
proszku do pieczeniaszczypta
szafranulukier i
orzechy siekane do dekoracji
Białka ubić z
cukrem na pianę, dodać
żółtka. Wsypać przesianą
mąkę z proszkiem, mieszając łyżką dodawać
olej i oranżadę. Na końcu dodać
szafran i jeśli ktoś lubi,
rodzynki.Piec ok 45 minut w 200*C.Polukrować i udekorować.