ßßß
Składniki :2 kiełbasy w typie śląskiej1 słoik selera w zalewie4 ogórki korniszony5 jajek1/2 cebuli1/2 puszki kukurydzy1 łyżeczki musztardy dijon1 czubata łyżka majonezupieprz, sól do smaku
Jajka ugotować na twardo , wystudzić i obrać ze skorupek , pokroić drobniutko . Selera wykładamy na sitko , płukamy pod bieżącą woda i odstawiamy do odcieknięcia . Ogórki kroimy drobniutko , dokładamy na sitko do selera . Kukurydze z puszki także wykładamy do warzyw na sitku ,żeby porządnie odciekły – zostawiamy je na godzinkę . Kiełbasę kroimy w małe kawałeczki , a cebulkę siekamy . Wszystkie składniki łączymy ze sobą w dużej misce , dodając musztardę , majonez, sól , pieprz do smaku i mieszamy . Odstawiamy do lodówki na pół godzinki ,żeby smaki się połączyły i gotowe ,można serwować 😉 Smacznego 😉