ßßß
Składniki na 2 osoby :2 grube plastry karkówki ( około 2 -2,5 cm każdy )2 cebulki średniej wielkości2 czubate łyżki majonezu1 łyżeczka estragonu -suszonego1 ząbek czosnkusól , pieprz do smaku
Karkówkę nacieramy solą , pieprzem , i rozgniecionym ząbkiem czosnku , układamy na blaszce do pieczenia . Cebulkę drobno siekamy . Karkówkę smarujemy grubo majonezem , jedna łyżka na jeden plaster ,posypujemy cebulką i raz jeszcze , ciapiemy , tak aby cebulka zatonęła w majonezie -bez stresu wszystko się wytopi podczas pieczenia i utworzy pyszny sosik .
Na koniec lekko solimy , pieprzymy i obficie posypujemy estragonem . Wstawiamy do piekarnika i pieczemy w temperaturze 160 C około 30 minut , aż wierzchnia warstwa będzie lekko przypieczona i smakowita . Podajemy z brokułem z wody lub inną delikatną, zdrową jarzynką 😉