ßßß Cookit - przepis na Karkówka pieczona pod majonezem z estragonem

Karkówka pieczona pod majonezem z estragonem

nazwa

Wykonanie

Składniki:
4 plastry karkówki
1 cebula
1 ząbek czosnku
4 łyżki majonezu
1 łyżeczka estragonu suszonego
przyprawy: sól, pieprz
Sposób przygotowanie
Karkówkę nacieram solą i pieprzem oraz ząbkiem czosnku przeciśniętym przez praskę. Układam w naczyniu żaroodpornym (wysmarowanym tłuszczem). Cebulę kroję w piórka i układam na karkówce. Smaruję jedną łyżką majonezu jeden plaster karkówki. Na koniec posypuje lekko solą, pieprzem, na końcu obficie estragonem. Wstawiam do piekarnika i zapiekam najpierw 1,5 godziny z przykryciem, a potem jeszcze 30minut bez pokrywki.
Ja podałam z pieczonymi ziemniaczkami oraz groszkiem z marchewką.
Źródło:http://gotujejakmasterchef.blogspot.com/2015/06/karkowka-pieczona-pod-majonezem-z.html