ßßß Cookit - przepis na Sos tatarski

Sos tatarski

nazwa

Wykonanie

Jeden z moich ulubionych sosów do jajek, kanapek, wędlin i mięs na zimno.
Składniki:
2 jajka ugotowane na twardo
2 średnie ogórki konserwowe
1 łyżeczka kapar
10 sztuk marynowanych pieczarek
mały pęczek szczypiorku
1/2 szklanki majonezu
1/2 szklanki gęstego jogurtu naturalnego
sól
1/2 łyżeczki cukru
1/4 - 1/2 łyżeczki chrzanu
Na tarce o dużych oczkach ścieramy jajka, ogórki, grzybki. Kapary i szczypiorek drobno szatkujemy. Wszystkie składniki mieszamy, łączymy doprawiamy solą, cukrem i chrzanem. Przechowujemy w lodówce.
* jogurt możemy zastąpić majonezem
Zapraszam do polubienia mnie na Facebooku
Źródło:http://olainthekitchen.blogspot.com/2014/04/sos-tatarski.html