Dzisiaj chciałabym Wam polecić przepis na sos tatarski, który najbardziej przypadł mi do gustu. Wspaniale smakuje jako dodatek do jajek, ryb, a także na kanapkach. U nas nie może go zabraknąć na wielkanocnym stole!SKŁADNIKI:4 jajka ugotowane na twardo10 dużych pieczarek marynowanych6 średnich ogórków konserwowych7 kaparów marynowanych1 łyżeczka dobrego chrzanu tartego2 duże łyżki ulubionego majonezu2 duże łyżki śmietany 18%sól i pieprz do smakuPRZYGOTOWANIE:Jajka obieramy ze skorupek, oddzielamy białka od żółtek. Pieczarki, ogórki, kapary i białka kroimy w bardzo drobną kosteczkę. Żółtka ucieramy z chrzanem, dodajemy majonez i śmietanę. Sos mieszamy do połączenia się składników. Teraz dodajemy do niego pokrojone w kostkę warzywa oraz białka i dobrze mieszamy. Sos doprawiamy solą i pieprzem. Jeśli chcemy by sos był bardziej płynny, możemy dodać według uznania więcej majonezu. By sos zaostrzyć można do niego dodać drobno pokrojoną cebulkę, ale to już co kto lubi. Smacznego!