Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
jajko na twardo 3 sztuk
chrzan 1 łyżek stołowych
sól według uznania
cukier według uznania
korniszon 3 sztuk
majonez 0.7 szklanek
szczypiorek 2 łyżek stołowych
sok cytrynowy według uznania
kapar 1 sztuk
papryka czerwona 2 łyżek stołowychWykonanie:Wykonanie
sosu chrzanowego: obrać ugotowane 1
jajko na twardo. Przestudzone
żółtko utrzeć z
chrzanem,
białko drobniutko posiekać. Składniki połączyć, doprawić
solą oraz
cukrem.Przygotowanie sosu
korniszonowego: drobniutko posiekać
korniszony, wymieszać z
majonezem (1 łyżka) i doprawić
solą.Przygotowanie
sosu remoulade: posiekany
szczypiorek wymieszać z posiekanymi 2
jajkami i z 2 łyżkami
majonezu. Doprawić do smaku
solą,
cukrem i
sokiem cytrynowym.Przygotowanie sosu
kaparowego:
kapary odcedzić z zalewy, dodać do
majonezu (0.5 szklanki), doprawić
solą, posypać paskami
czerwonej papryki.Uwagi:
kapary - 1 słoiczek, paski
czerwonej papryki - 2 łyżki, posiekany
szczypiorekAutor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z JajWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: