ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegojajko na twardo 3 sztukchrzan 1 łyżek stołowychsól według uznaniacukier według uznaniakorniszon 3 sztukmajonez 0.7 szklanekszczypiorek 2 łyżek stołowychsok cytrynowy według uznaniakapar 1 sztukpapryka czerwona 2 łyżek stołowychWykonanie:Wykonanie sosu chrzanowego: obrać ugotowane 1 jajko na twardo. Przestudzone żółtko utrzeć z chrzanem, białko drobniutko posiekać. Składniki połączyć, doprawić solą oraz cukrem.Przygotowanie sosu korniszonowego: drobniutko posiekać korniszony, wymieszać z majonezem (1 łyżka) i doprawić solą.Przygotowanie sosu remoulade: posiekany szczypiorek wymieszać z posiekanymi 2 jajkami i z 2 łyżkami majonezu. Doprawić do smaku solą, cukrem i sokiem cytrynowym.Przygotowanie sosu kaparowego: kapary odcedzić z zalewy, dodać do majonezu (0.5 szklanki), doprawić solą, posypać paskami czerwonej papryki.Uwagi:kapary - 1 słoiczek, paski czerwonej papryki - 2 łyżki, posiekany szczypiorekAutor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z JajWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: