ßßß
 
            
         To ciasto jest trochę inne od ciast dotychczas pieczonych. Nie ucieramy masła z cukrem tylko ubijamy śmietanę kremówkę. Więc jeśli ktoś nie lubi żmudnego ucierania to na pewno ucieszy się z tego przepisu. Szybkie, dziecinnie proste w wykonaniu do tego smaczne i chrupiące dzięki orzechom.Składniki:400 ml śmietany kremówki1 szklanka cukru5 jajek temp.pokojowa380 g mąki (przesianej)3 łyżeczki proszku do pieczenia100 g migdałów pokrojone w plasterki albo słupki400-500 g najlepiej czerwonego agrestu (umytego i obranego)Śmietanę ubijamy, gdy będzie podbita wsypujemy pomalutku 3/4 szklanki cukru chwile ubijamy. Śmietana nie musi być bardzo sztywna. Delikatnie mieszając dodajemy na zmianę mąkę wymieszaną z proszkiem i jajka. I tak do wyczerpania składników. Mieszamy tylko chwilę do połączenia się całości. Przekładamy do wyłożonej pergaminem i natłuszczonej foremki o wymiarach 23x33 cm. Na cieście układamy agrest, posypujemy pozostałym cukrem i migdałami. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180*C i pieczemy około 45 minut.
To ciasto jest trochę inne od ciast dotychczas pieczonych. Nie ucieramy masła z cukrem tylko ubijamy śmietanę kremówkę. Więc jeśli ktoś nie lubi żmudnego ucierania to na pewno ucieszy się z tego przepisu. Szybkie, dziecinnie proste w wykonaniu do tego smaczne i chrupiące dzięki orzechom.Składniki:400 ml śmietany kremówki1 szklanka cukru5 jajek temp.pokojowa380 g mąki (przesianej)3 łyżeczki proszku do pieczenia100 g migdałów pokrojone w plasterki albo słupki400-500 g najlepiej czerwonego agrestu (umytego i obranego)Śmietanę ubijamy, gdy będzie podbita wsypujemy pomalutku 3/4 szklanki cukru chwile ubijamy. Śmietana nie musi być bardzo sztywna. Delikatnie mieszając dodajemy na zmianę mąkę wymieszaną z proszkiem i jajka. I tak do wyczerpania składników. Mieszamy tylko chwilę do połączenia się całości. Przekładamy do wyłożonej pergaminem i natłuszczonej foremki o wymiarach 23x33 cm. Na cieście układamy agrest, posypujemy pozostałym cukrem i migdałami. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180*C i pieczemy około 45 minut.