Czasami jak mam lenia na gotowanie i nie chce mi się stać godzinami przy kuchence przyrządzam stary, dobry, sprawdzony przepis na udka w majonezie .Składniki:4 udka z kurczaka3 ząbki czosnku1 łyżeczka tymianku1 łyżeczka rozmarynu1/2 łyżeczki ostrej papryki1/2 łyżeczki pieprzu1 łyżeczka soli1 łyżka majonezu1 łyżka keczupu1 łyżka bułki tartejDo miseczki wsypać przyprawy, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i wymieszać. Udka natrzeć mieszanką przypraw. Pozostawić pod przykryciem na godzinę w lodówce.Blaszkę wysmarować tłuszczem, włożyć udka. Majonez wymieszać z keczupem, posmarować mięso i posypać bułka tartą. Przykryć folią i wstawić na godzinę do piekarnika nagrzanego do 200*C. Po upływie godziny zdjąć folię i piec jeszcze 10 minut.