ßßß Cookit - przepis na Orzechy w panierce

Orzechy w panierce

nazwa

Wykonanie

Jedna z moich ulubionych przekąsek. Chrupiące orzechy w cynamonowej panierce. Te sklepowe mogą się schować. Często mieszam kilka gatunków orzechów, ale zdecydowanie najlepiej smakują mi orzechy włoskie.
Składniki:
500 g orzechów
1 białko
1 łyżka wody
3/4 szklanki cukru pudru
1 czubata łyżka cynamonu
1/2 łyżeczki soli
Białka z wodą delikatnie ubić na pianę. Dodać cukier, cynamon, sól i delikatnie wymieszać. Dorzucić orzechy i lekko wymieszać. Orzechy przełożyć na blaszkę i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp. 120*C około godziny, co jakiś czas mieszając.
Źródło:http://olainthekitchen.blogspot.com/2013/01/orzechy-w-panierce.html