Wykonanie
Smakołyk o zapachu róży i wyglądzie kojarzącym się z kolorowym kwiatem, czyli niezawodne
bezy :) A właściwie jeden z ich wariantów. Takie małe niby-nic, a poprawia doskonale humor.
Składniki :3 schłodzone
białkaszczypta
soli2 szklanki przesianego
cukru pudrukilka kropli
wody różanej2 kolorowe
barwniki spożywczePrzygotowanie:
Białka ubijam na sztywno z
solą i wtedy stopniowo dodaję
cukier, ubijając bez przerwy. Dodaję
wodę różaną, mieszam dokładnie, po czym dzielę masę na 2 części i do każdej dodaję po odrobinie barwnika. Nakładam obie kolorowe masy do rękawa cukierniczego ( staram się nałożyć je po obu stronach rękawa) i wyciskam
bezy. Piekę przez ok. 90 minut w temperaturze 90 stopni C ( termoobieg).Przepis autorski.