Wykonanie
Nie, nie, nie myślcie sobie, że to byle jaki tost. To jest pyszny tost, a dla czego? Środek wypełniony jest
czekoladą mleczną i
kokosową, a na zewnątrz pyszna
cynamonowo-cukrowa panierka.Palce lizać :]Przygotowanie: 15 minutSkładniki:
chleb tostowy3-4 kostki
czekolady mlecznej i kokosowej
jajko1/4 szklanki
mleka1 łyżeczka
mąkiekstrakt
waniliowycukier +
cynamonokrągła foremkaZa pomocą okrągłej foremki wyciąć w
chlebie koła.
Czekoladę drobno pokroić i wymieszać.
Jajko delikatnie podbić, dodać
mleko,
mąkę, ekstrakt wszystko razem połączyć. Na
chleb położyć pokruszoną
czekoladę, przykryć drugą połówką, obtoczyć w
jajku i usmażyć na gorącym tłuszczu na złoty kolor. Po usmażeniu przełożyć na ręcznik papierowy w celu odsączenia nadmiaru tłuszczu. Jeszcze gorące panierować w cukrze
cynamonowym i wcinać na gorąco :]-Pamiętajmy o tym żeby tłuszcz był gorący. Jeśli będzie zimny
chleb zacznie chłonąc tłuszcz i zamiast pysznego, chrupiącego tosta będziemy
mieli wilgotną breje.-Zamiast dwóch rodzai
czekolady możemy wykorzystać kinderki albo
jajko niespodziankę.