ßßß
Nie, nie, nie myślcie sobie, że to byle jaki tost. To jest pyszny tost, a dla czego? Środek wypełniony jest czekoladą mleczną i kokosową, a na zewnątrz pyszna cynamonowo-cukrowa panierka.Palce lizać :]Przygotowanie: 15 minutSkładniki:chleb tostowy3-4 kostki czekolady mlecznej i kokosowejjajko1/4 szklanki mleka1 łyżeczka mąkiekstrakt waniliowycukier + cynamonokrągła foremkaZa pomocą okrągłej foremki wyciąć w chlebie koła. Czekoladę drobno pokroić i wymieszać. Jajko delikatnie podbić, dodać mleko, mąkę, ekstrakt wszystko razem połączyć. Na chleb położyć pokruszoną czekoladę, przykryć drugą połówką, obtoczyć w jajku i usmażyć na gorącym tłuszczu na złoty kolor. Po usmażeniu przełożyć na ręcznik papierowy w celu odsączenia nadmiaru tłuszczu. Jeszcze gorące panierować w cukrze cynamonowym i wcinać na gorąco :]-Pamiętajmy o tym żeby tłuszcz był gorący. Jeśli będzie zimny chleb zacznie chłonąc tłuszcz i zamiast pysznego, chrupiącego tosta będziemy mieli wilgotną breje.-Zamiast dwóch rodzai czekolady możemy wykorzystać kinderki albo jajko niespodziankę.