ßßß
 
            
         Szpinak i ciasto francuskie tworzą idealne połączenie.Szybkie ciasteczka dla niezapowiedzianych gości,a i dla nas samych na przekąskę.Wystarczy mieć w pogotowiu szpinak i ciasto.Składniki:opakowanie ciasta francuskiegoświeże liście szpinakukawałek sera lazur/rokpolśmietanaczosnekoliwapieprzSzpinak umyłam i chwilkę podsmażyłam na oliwie.
Szpinak i ciasto francuskie tworzą idealne połączenie.Szybkie ciasteczka dla niezapowiedzianych gości,a i dla nas samych na przekąskę.Wystarczy mieć w pogotowiu szpinak i ciasto.Składniki:opakowanie ciasta francuskiegoświeże liście szpinakukawałek sera lazur/rokpolśmietanaczosnekoliwapieprzSzpinak umyłam i chwilkę podsmażyłam na oliwie. Dodałam starte ząbki czosnku.
Dodałam starte ząbki czosnku. Wkruszyłam ser.
Wkruszyłam ser. Mieszałam aż ser się rozpuści a farsz odparuje i zgęstnieje.Dla nadania łagodnego smaku można dodać łyżkę śmietany.Doprawiłam pieprzem.Ze względu na słony smak sera, nie soliłam.
Mieszałam aż ser się rozpuści a farsz odparuje i zgęstnieje.Dla nadania łagodnego smaku można dodać łyżkę śmietany.Doprawiłam pieprzem.Ze względu na słony smak sera, nie soliłam. Pokroiłam płat ciasta na kwadraty.Nakładałam farsz na każdy z kawałków.
Pokroiłam płat ciasta na kwadraty.Nakładałam farsz na każdy z kawałków. Zlepiłam każdy róg ciasta,aż powstały ciasteczka.Oczywiście kształt i sposób zawinięcia zależy od Was.
Zlepiłam każdy róg ciasta,aż powstały ciasteczka.Oczywiście kształt i sposób zawinięcia zależy od Was. Piekłam około 15 - 20 minut w temp.220 stopni.Możecie posmarować ciasteczka białkiem,będą wtedy ładnie się błyszczeć.
Piekłam około 15 - 20 minut w temp.220 stopni.Możecie posmarować ciasteczka białkiem,będą wtedy ładnie się błyszczeć. Smacznego!
Smacznego!