Wykonanie

Dziś polecam zrazy wołowe w dwóch odsłonach - czyli .... z dwoma propozycjami różnych farszy.Zaczynamy;-)
Mięso wołowe pokroiłam na plasterki, które lekko rozbiłam,posoliłam i popieprzyłam.Farsz - odsłona pierwsza:Składniki:
CebulaOgórek kiszonyNatka pietruszkiBoczek wędzonyMusztarda francuska

Składniki zmiksowałam

i posmarowałam farszem kotleta.

Ciasno zwinęłam i spięłam wykałaczkami.

Farsz- odsłona druga:Składniki:
cebulagrzyby (mogą być suszone)

Podsmażyłam pokrojoną w plasterki
cebulę.
Suszone grzyby namoczyłam, pokroiłam i dodałam do
cebulki,wszystko jeszcze chwilę dusząc.Doprawiłam
solą,
pieprzem i nakładałam na rozbity kotlet.I tak jak w poprzedniej odsłonie zawijałam i spinałam wykałaczkami.

Obtoczyłam zrazy w
mące
i podsmażyłam na dużym ogniu.

W międzyczasie zagotowałam w garnku
wodę,dodałam do niej
bulion i podsmażoną
cebulkę.Dusiłam w nim zrazy do miękkości w zależności od
wołowiny.
Powiem tylko,że moje rozpływały się w ustach.Pod koniec duszenia dodałam
śmietanę.Zrazy można podawać z różnymi rodzajami
kaszy.Smacznego!