Wykonanie
Czas na
przetwory!

Przepis polecam bo
sałatka z
ogórków marchewki i
cebulijest pyszna i w zimowe wieczory jak znalazł.Wystarczy tylko wtedy wyjąć słoiczek ze spiżarki.Ale zanim tam trafi to... bierzmy się do roboty.Składniki:4 kg.
ogórków5 szt. średniej wielkości
cebul2 szt.
marchwi2 łyżki
soliZalewa:1/2 szklanki
oleju1/2 szklanki
octu1 szklanka
cukru2 łyżki
przyprawy wegeta1 słoiczek
koncentratu pomidorowegomielony
pieprzOgórki umyłam.
Ogórki obrałam ze skórki i pokroiłam w cienkie plastry.

Następnie dodałam plastry
cebuli.

Obraną
marchew starłam na tarce o grubych oczkach.

Wszystko wymieszałam w misce z
solą i odstawiłam na dwie godziny.

Następnie odlałam sok,który puściły warzywa.Składniki zalewy wymieszałam w misce.
olej,
ocet,
cukier,
wegetę,
koncentrat pomidorowy,

dodałam
pieprz i wymieszałam.

Wlałam ją do
ogórków i wymieszałam.

Przełożyłam wszystkie wymieszane z
przyprawamiwarzywa do dużego garnka i zagotowałam.

Garnek trzymałam po zagotowaniu na małym gazie,podczas przekładania sałatki do słoików.Ustawiałam je do góry nogami do ostygnięcia.

Ja już nie
mogę się doczekać ... do zimy chyba nie dotrwa za wiele słoiczków;-)Smacznego!


Polecam również
OGÓRKI KANAPKOWE W SŁODKO OCTOWEJ ZALEWIE Z
KURKUMĄ
OGÓRKI Z
PAPRYKĄ W SŁODKO OCTOWEJ ZALEWIE
