ßßß
Sezon na kurki trwa - należy więc korzystać.Powinno się je suszyć, marynować i dusić.Pieprznik jadalny jest więc dziś na moim talerzu, a zachęcam gorąco,żeby znalazł się jak najszybciej i na waszych.Prawda ,że ładne? A jak pachną!! ;-)
Składniki:0,5 kg kurek1 cebulamasło około 2 łyżkiświeży koperekśmietana 18%makaron uszka nr.40 Lubellisól,pieprzTe pięknie pomarańczowe grzybki dokładnie oczyściłam i umyłam.Pokroiłam w kostkę cebulę i podsmażyłam ją na maśle na patelni przez około 10 minut.Dolałam odrobinę wody,żeby cebula zmiękła a następnie dodałam kurki.Dusiłam wszystko około15 minut pod koniec wsypując pokrojony koperek,doprawiając solą i pieprzem.
Smacznego!