Wykonanie
Smaki dzieciństwa pamięta się najlepiej.
Moja mama w dzieciństwie często robiła mi smażone bułeczki na patelni.
Dziś sama jestem mamą i również robię swojej córce takie śniadanko.
Składniki:
bułeczki
1-2 szt.
jajkaok.0,5-1 szklanki
mlekacynamonmasłocukier puder do posypania
dżemW miseczce roztrzepuję
jajko i dodaję do niego
mleko.
Ilość zależy od tego ile
bułek chcemy zjeść;-)
Można dodać również odrobinę
cynamonu dla smaku.
Kromki
bułki bądź połówki
kajzerek moczę w przygotowanej
masiejajeczno-
mlecznej aż namiękną.
Wkładam na rozgrzaną patelnię z rozpuszczonym
masłem.
Smażę aż nabiorą złotego koloru.
Grzanki podaję posypane
cukrem pudrem,bądź z
dżemem.
Można też z sezonowymi
owocami.
Znikają z talerza w mgnieniu oka ;-)
Smacznego!