ßßß
Przepis,wykonanie i zdjęcia na ciasto znajdziecie w linku dopierogów ruskich.
Ciasto zagniotłam, rozwałkowałam i wycinałam (szklanką) kółeczka.
Jagody przebrałam, umyłam, osuszyłam, i posłodziłam.No i w tym momencie zaczyna się ta najmniej przyjemna praca.Nakładanie i zlepianie. Można ulepić część pierogów z malinami - są pyszne.
Ufff...
Gdy to zrobiłam wrzucałam pierogi do posolonego wrzątku z dodatkiem łyżki oliwy i po wypłynięciu odczekałam około dwóch minut i wykładałam je na talerz.Polałam śmietanką i posypałam pozostałymi jagodami.Uwierzcie to był najlepszy obiad jaki ostatnio jadłam.Tak mi się spodobało robienie pierogów,że postanowiłam zrobić niebawem je z serem.Pokażę zdjęcia obiecuję;-)Zrobiłam i pokazujępierogi z serem i malinami
I wiecie co? Nie taki diabeł straszny... spróbujcie polepić.Smacznego!