ßßß

Składniki:3 szklanki mąki2 opakowania masła2 jajka0,5 szklanki mleka (można więcej)5 dkg drożdżysól,pieprz,kminek
Połączyłam mąkę, jajka i masło.
Drożdże rozpuściłam w ciepłym mleku i połączyłam z resztą składników,
które ugniotłam na jednolitą masę.Na koniec wsypałam całe opakowanie kminku,sól i pieprz do smaku.Odstawiłam je na około 0 , 5 godziny aby ciasto urosło.
Można oczywiście dodać samą sól i pieprz jeśli nie lubicie kminku,albo zrobić paluszki na słodko dodając cukier.Rozwałkowałam ciasto i radełkiem do faworków (można i nożem) i kroiłam ciasto na cienkie paseczki.
Rozłożyłam je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piekłamw temp.180 stopni, około 10-15 minut w zależności jak nabierały koloru.
Paluszki można upiec dużo wcześniej przed podaniem,nabiorą wtedy kruchości a będą równie smaczne.Polecam! Smacznego!