Wykonanie
Kolejna wersja podania
mięsa drobiowego. Uwielbiam je wcinać tak samo, jak z niego coś nowego tworzyć. Mam wrażenie, że zawsze coś innego możemy z tego
mięska upichcić.
Drób po prostu wcale nie jest nudny.
Składniki:
pierś z kurczaka (pojedyncza) - 2 sztuki
ser żółty - 2 plasterki
cebula - 3 sztuki
oregano - 1 łyżeczka
czosnek ( ząbek) - 2 sztuki
pomidory krojone (mała puszka) - 1 sztuka
sól,
pieprz - do smakuWykonanie:Na początku kroimy
cebule w kostkę, podsmażamy, dodajemy
oregano,
sól,
pieprz.Gdy
cebula zmięknie zalewamy
pomidorami z puszki.Redukujemy aż masa będzie na w pół płynna.Piersi płuczemy, usuwamy zbędne błony.Nacinamy wzdłuż ale nie przecinamy do końca. "otwieramy" delikatnie rozklepujemy.Podsmażamy piersi na patelni grillowej z obu stron, nakładamy na
mięso zrobiony sos, dajemy plaser
żółtego sera przykrywamy.Gdy
ser roztopi się - jest gotowe.Podajemy z ulubionymi dodatkami:
ziemniaki frytki,
ryż ,
makaron - z czym lubicie;)