Wykonanie
Odkąd posiadam automat do wypieku
chleba, w domu pachnie
pieczywem;) Bardzo lubię ten stan. Tym razem upiekłam
chałkę, skorzystałam z przepisu blogerki Izabeli .
Chałka wyszła idealna, nawet następnego dnia można śmiało wcinać;)

Składniki:
Mleko - 70 ml ( ciepłe)
Masło (miękkie) - 175 gramów
Jajka - 3 sztuki
Mąka - 500 gramów
Cukier - 4 łyżki ( dałam 5)
Sól - 1 łyżeczka
Suszone drożdże - 5 gramów

Wykonanie:Należy pamiętać, aby zacząć wkładanie do automatu od mokrych składników. Tak, więc dodajemy kolejno: ciepłe
mleko,
masło,
jajka,
sól,
mąkę,
cukier i
drożdże. Następnie włączamy automat, ustawiamy program Basic (podstawowy) u mnie skórka mocno wypieczona i waga do 900g