ßßß Cookit - przepis na Chałka z automatu do pieczenia chleba

Chałka z automatu do pieczenia chleba

nazwa

Wykonanie

Odkąd posiadam automat do wypieku chleba, w domu pachnie pieczywem;) Bardzo lubię ten stan. Tym razem upiekłam chałkę, skorzystałam z przepisu blogerki Izabeli .
Chałka wyszła idealna, nawet następnego dnia można śmiało wcinać;)
Składniki:
Mleko - 70 ml ( ciepłe)
Masło (miękkie) - 175 gramów
Jajka - 3 sztuki
Mąka - 500 gramów
Cukier - 4 łyżki ( dałam 5)
Sól - 1 łyżeczka
Suszone drożdże - 5 gramów
Wykonanie:
Należy pamiętać, aby zacząć wkładanie do automatu od mokrych składników. Tak, więc dodajemy kolejno: ciepłe mleko, masło, jajka, sól, mąkę, cukier i drożdże. Następnie włączamy automat, ustawiamy program Basic (podstawowy) u mnie skórka mocno wypieczona i waga do 900g
Źródło:http://mojakulinarnaprzygoda-agiatis.blogspot.com/2012/06/chaka-z-automatu-do-pieczenia-chleba.html