ßßß
Plastry karczku płukamy osuszamy papierowym ręcznikiem. Składniki marynaty kolejno dodajemy do pudełka np. plastikowego z pokrywką . Wszystko razem mieszamy, plastry mięsa wkładamy kolejno do pudełka obtaczając w marynacie. Zamykamy, odstawiamy do lodówki na co najmniej 24h.Następnego dnia przygotowujemy grill.Warzywa (oprócz cebuli) przekładamy na tackę przeznaczoną do grillowania. Skrapiamy delikatnie oliwą, przyprawiamy solą i pieprzem.Na rozgrzany grill kładziemy tackę do grillowania, gdy będzie gorąca kładziemy plastry karczu obok siebie - smażymy około 10 minut z każdej strony. Jednocześnie na grill kładziemy warzywa na tacy, które przygotowaliśmy wcześniej.Czas przygotować cebule.Obieramy cebule z łupiny i kroimy w półksiężyce. Z folii aluminiowej tworzymy coś na kształt gruszki - wkładamy do niej cebule skrapiamy oliwą i dodajemy jarzynkę. Zamykamy szczelnie folię i kładziemy na ruszt grilla w momencie gdy przewrócimy karczek na drugą stronę.Cebula po usmażeniu na grillu wygląda tak:Na talerzu układamy warzywa, dodajemy karczek, a na niego grillowaną cebulę.