Pieczarki faszerowane serami to przystawkanadająca się na każde przyjęcie.Bardzo podobne serwowane są w KFC i to właśnie one były inspiracjądo powstania mojej wersji, która została wzbogaconao orzechy włoskie.Składniki:PieczarkiSer ementalerMozarella (albo ser pleśniowy)orzechy włoskiesólpieprzplasterek cienkiego bekonu, bądź szynki parmeńskiejWykonanie:Pieczarki oczyścić i odciąć korzonki. Środki trochę wydrążyć ale ich nie wyrzucać - włożyć do miseczki. Sery zetrzeć na tarce o dużych oczkach, bądź pokroić w kostkę i dorzucić do resztek z pieczarek. Garść orzechów podprażyć na patelni. Posiekać i dodać do pozostałych składników. Wszystko wymieszać.Wnętrze pieczarek lekko posolić i nadziewać przygotowanym farszem. Oprószyć pieprzem. Na wierzchu ułożyć mały plasterek bekonu.Włożyć do dobrze nagrzanego piekarnika i piec w temp. 200C ok 20 minut.