Wykonanie
Oczywiście w skład tego obfitego śniadania wchodzą jeszcze
kiełbaski,
fasolka, grzanki, smażone
pomidory i ... uuu... długo by tu wymieniać.W każdym bądź razie przeciętny Polak umarłby z przejedzenia spożywając każdego dnia takie cuda :) jednak same
jajka na
bekonie nie są złe i serwuję je od czasu do czasu oczywiście jako ... danie obiadowe :)

Składniki:2
jajka2 plastry
bekonuodrobina
solipieprzWykonanie:Patelnię rozgrzewamy bardzo mocno. Na gorącą patelnię (bez tłuszczu) kładziemy plasterki
bekonu i mocno rumienimy je z obu stron. Wysmażone odkładamy na talerz, a na tłuszczu wytopionych przez
bekon robimy
sadzone jajka, soląc je tylko odrobinę, bo
bekon jest bardzo słony, więc ten słony smaczek pozostał nam na patelni. Gotowe
jajka układamy na
bekonie i posypujemy
szczypiorkiem.

Ja takie
jajka podaję z małymi ziemniaczkami, brązowymi
pieczarkami i surówką.