ßßß Cookit - przepis na JAJKA NA BEKONIE CZYLI TO, CO ANGLICY LUBIĄ NAJBARDZIEJ

JAJKA NA BEKONIE CZYLI TO, CO ANGLICY LUBIĄ NAJBARDZIEJ

nazwa

Wykonanie

Oczywiście w skład tego obfitego śniadania wchodzą jeszcze kiełbaski, fasolka, grzanki, smażone pomidory i ... uuu... długo by tu wymieniać.
W każdym bądź razie przeciętny Polak umarłby z przejedzenia spożywając każdego dnia takie cuda :) jednak same jajka na bekonie nie są złe i serwuję je od czasu do czasu oczywiście jako ... danie obiadowe :)
Składniki:
2 jajka
2 plastry bekonu
odrobina soli
pieprz
Wykonanie:
Patelnię rozgrzewamy bardzo mocno. Na gorącą patelnię (bez tłuszczu) kładziemy plasterki bekonu i mocno rumienimy je z obu stron. Wysmażone odkładamy na talerz, a na tłuszczu wytopionych przez bekon robimy sadzone jajka, soląc je tylko odrobinę, bo bekon jest bardzo słony, więc ten słony smaczek pozostał nam na patelni. Gotowe jajka układamy na bekonie i posypujemy szczypiorkiem.
Ja takie jajka podaję z małymi ziemniaczkami, brązowymi pieczarkami i surówką.
Źródło:http://walijskiepichcenie.blogspot.com/2013/11/jajka-na-bekonie.html