ßßß Cookit - przepis na Snickers

Snickers

nazwa

Wykonanie

Wielowarstwowy przekładaniec delikatnego ciasta ze słodką masą budyniową, który jest wykończony orzechowo-miodową pierzynką. Pyszne, aczkolwiek słodkie ciasto idealnie komponuje się z poranną kawą
Składniki:
Na ciasto:
20 dag mąki pszennej
20 dag margaryny
20 dag cukru pudru
2 jajka
2 łyżki miodu sztucznego
2 łyżki mleka ciepłego
1 łyżeczka sody
Na wierzchnią warstwę:
20 dag orzechów włoskich grubo posiekanych
10 dag cukru
12 dag masła
2 łyżki miodu sztucznego
Na krem:
1 budyń śmietankowy z cukrem
1 łyżka mąki pszennej
25 dag masła
Pół szklanki cukru pudru
Przygotowanie:
Ciasto:
Mąkę przesiej przez sito, dodaj pokrojoną na drobne kawałki margarynę, cukier puder, jajka, miód, ciepłe mleko i sodę. Ze wszystkich składników zagnieć jednolite ciasto. Podziel je na 3 równe części. Dwie z nich rozprowadź palcami w brytfance (uprzednio wyłożonej papierem do pieczenia) i upiecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 º C na złoty kolor. Następnie napączuj mocnym naparem z herbaty.
Warstwa wierzchnia:
Wszystkie składniki warstwy wierzchniej włóż do naczynia i smaż na małym ogniu na złoty kolor. Gorące rozprowadź na 1 z 3 powstałych część ciasta (na tej, która będzie szła na wierzch) również rozprowadzonego w brytfance.
Krem:
Budyń przygotuj według instrukcji na opakowaniu z dodatkową łyżką mąki pszennej. Ostudź go ciągle mieszając, tak aby nie powstały grudki. Masło wraz z cukrem pudrem utrzyj na jednolita masę, a następnie połącz z zimnym budyniem. Tak powstałą masę podziel na dwie części i przekładaj z plackami.
Źródło:http://panipanidomu.pl/snickers