ßßß

Składniki:Na ciasto:20 dag mąki pszennej20 dag margaryny20 dag cukru pudru2 jajka2 łyżki miodu sztucznego2 łyżki mleka ciepłego1 łyżeczka sodyNa wierzchnią warstwę:20 dag orzechów włoskich grubo posiekanych10 dag cukru12 dag masła2 łyżki miodu sztucznegoNa krem:1 budyń śmietankowy z cukrem1 łyżka mąki pszennej25 dag masłaPół szklanki cukru pudruPrzygotowanie:Ciasto:Mąkę przesiej przez sito, dodaj pokrojoną na drobne kawałki margarynę, cukier puder, jajka, miód, ciepłe mleko i sodę. Ze wszystkich składników zagnieć jednolite ciasto. Podziel je na 3 równe części. Dwie z nich rozprowadź palcami w brytfance (uprzednio wyłożonej papierem do pieczenia) i upiecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 º C na złoty kolor. Następnie napączuj mocnym naparem z herbaty.Warstwa wierzchnia:Wszystkie składniki warstwy wierzchniej włóż do naczynia i smaż na małym ogniu na złoty kolor. Gorące rozprowadź na 1 z 3 powstałych część ciasta (na tej, która będzie szła na wierzch) również rozprowadzonego w brytfance.Krem:Budyń przygotuj według instrukcji na opakowaniu z dodatkową łyżką mąki pszennej. Ostudź go ciągle mieszając, tak aby nie powstały grudki. Masło wraz z cukrem pudrem utrzyj na jednolita masę, a następnie połącz z zimnym budyniem. Tak powstałą masę podziel na dwie części i przekładaj z plackami.