Wykonanie
Wielowarstwowy przekładaniec delikatnego ciasta ze słodką masą budyniową, który jest wykończony
orzechowo-
miodową pierzynką. Pyszne, aczkolwiek słodkie ciasto idealnie komponuje się z poranną
kawą

Składniki:Na ciasto:20 dag
mąki pszennej20 dag
margaryny20 dag
cukru pudru2
jajka2 łyżki
miodu sztucznego2 łyżki
mleka ciepłego1 łyżeczka
sodyNa wierzchnią warstwę:20 dag
orzechów włoskich grubo posiekanych10 dag
cukru12 dag
masła2 łyżki
miodu sztucznegoNa krem:1
budyń śmietankowy z
cukrem1 łyżka
mąki pszennej25 dag
masłaPół szklanki
cukru pudruPrzygotowanie:Ciasto:
Mąkę przesiej przez sito, dodaj pokrojoną na drobne kawałki
margarynę,
cukier puder,
jajka,
miód, ciepłe
mleko i
sodę. Ze wszystkich składników zagnieć jednolite ciasto. Podziel je na 3 równe części. Dwie z nich rozprowadź palcami w brytfance (uprzednio wyłożonej papierem do pieczenia) i upiecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 º C na złoty kolor. Następnie napączuj mocnym naparem z
herbaty.Warstwa wierzchnia:Wszystkie składniki warstwy wierzchniej włóż do naczynia i smaż na małym ogniu na złoty kolor. Gorące rozprowadź na 1 z 3 powstałych część ciasta (na tej, która będzie szła na wierzch) również rozprowadzonego w brytfance.Krem:
Budyń przygotuj według instrukcji na opakowaniu z dodatkową łyżką
mąki pszennej. Ostudź go ciągle mieszając, tak aby nie powstały grudki.
Masło wraz z
cukrem pudrem utrzyj na jednolita masę, a następnie połącz z zimnym
budyniem. Tak powstałą masę podziel na dwie części i przekładaj z plackami.