To ciasto z orzechami króluje u mnie na każde święta ale i nie tylko. Jest to ulubione ciasto mojego męża, dlatego też znika w zastraszającym tempie. Ma przepyszny krem, miodowe ciasto i do tego warstwa karmelizowanych orzechów... mniam!Składniki na ciasto:3 szklanki mąki0,5 szklanki cukru pudru125 g margaryny2 jajka2 łyżeczki miodu1 łyżeczka sodyZagnieść ciasto z podanych składników i podzielić na dwie części. Rozwałkować jedną część ciasta i piec 15 minut w 180 st. C.Polewa orzechowa:25 dag orzechów włoskich125 g margaryny1 łyżka miodu3 łyżki cukruMargarynę rozpuścić w rondelku z miodem i cukrem, wymieszać. Dodać orzechy i prażyć około 3 minut.Rozwałkować drugą część i nałożyć na nią polewę orzechową. Piec 15 minut w 180 st. C.Krem:0,5 l mleka2 łyżki mąki pszennej2 łyżki budyniu śmietankowego3 łyżki cukru pudru150 g miękkiego masłaOdlać trochę mleka i wymieszać z budyniem i mąką. Resztę mleka zagotować. Do gotującego się mleka wlać pozostałe mleko wymieszane z budyniem i mąką. Mieszać do zrobienia budyniu. Masło utrzeć z cukrem i dodawać wystudzony budyń, bez kożucha! PS. Można dodać troszkę mniej lub troszkę więcej cukru, co kto lubi.Przełożenie:ciastokremA to już zdjęcie robione późnym wieczorem ...