Wykonanie
Od kiedy nie możemy już sobie szaleć z glutenem, cały czas szukamy nowych opcji dotyczących
pieczywa. Najczęściej takie poszukiwania kończą się sukcesem i znów nie możemy się nadziwić, jak bardzo takie ograniczenie rozszerza nasze horyzonty. O waflach
ryżowych wiedzieliśmy już od lat, ale jakoś nasze przyzwyczajenia raczej nie prowadziły nas do tych regałów, na których można je spotkać. Jakoś były nam obojętne. Natomiast teraz musiały znaleźć się w naszym fokusie, jak pewnie w fokusie każdego bezglutenowca. No i świetnie, że się znalazły, bo okazuje się, że niektóre kombinacje smakowe są po prostu dla siebie stworzone i tylko czekają na to, aby je odkryć. Dziś zaproponuję Wam moją ulubioną pastę z
groszku i
awokado w kombinacji z
waflami ryżowymi błonnikowymi. Nie
będę Was namawiać do spróbowania, wystarczy, iż napiszę Wam, że mój bezglutenowiec nie lubi(ł) ani
groszku, ani
awokado, ani
wafli ryżowych, a te kanapki zajadał i nie mógł wyjść z zachwytu.Pasta z
groszku i
awokado1 dojrzałe
awokado1 szklaka mrożonego
groszku1 łyżka
octu winnego1/2 łyżeczki
currysólGroszek ugotować do miękkości i zmiksować z pozostałymi składnikami, podawać natychmiast najlepiej z
waflami ryżowymi błonnikowymi firmy SONKO .Wpis sponsorowany