ßßß Cookit - przepis na Groszkowa pasta kanapkowa

Groszkowa pasta kanapkowa

nazwa

Wykonanie

Liczba porcji: 3-4
Czas przygotowania: 15 minut
Stopień trudności: łatwe
Koszt: tanie
Składniki:
- 1 puszka groszku konserwowego
- cebula
- 1 łyżka margaryny
- 2 łyżeczki curry
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Cebulkę kroimy w drobną kostkę.
Smażymy na margarynie, aż do zarumienienia. W międzyczasie odcedzamy groszek i rozgniatamy dokładnie widelcem.
Powstałą pastę dodajemy na patelnię do usmażonej cebulki. Przyprawiamy solą, pieprzem i curry. Smażymy ok 5 minut i gotowe.
Najlepiej smakuje ze świeżą bagietką.
Smacznego !
Inspiracja kuchenna zaczerpnięta od znajomego :)
Źródło:http://kuchniasandry.blogspot.com/2012/01/groszkowa-pasta-kanapkowa.html