Wykonanie
Wiosna już na dobre zawitała, aż się wierzyć nie chce, że w tym roku zima mnie prawie ominęła :-) Tak więc podziwiam moje kwitnące rośliny i staram się tym wszystkim nacieszyć. Dziś pogoda nieco smutniejsza, ale taka mała przerwa się przyda, można czmychnąć szybko do kuchni i przygotować coś słodkiego. Dziś ekspresowe kulki z
czekolady, z dodatkiem
migdałów i
amarantusa. Dziecinnie proste, szybkie i urocze :-) Zachęcam Was do zrobienia, doskonale nadają się też na prezent.1 tabliczka
czekoladykilka łyżek mielonych
migdałówkilka łyżek
amarantusa dmuchanego
cukier lub
syrop z agawy do smaku
Czekoladę wystarczy rozpuścić w kąpieli
wodnej (
czekoladę umieścić w małym garnku i wstawić do większego garnka z gorącą lub wrzącą
wodą), wymieszać z pozostałymi składnikami i formować małe kulki.P. S.Pralinki są oczywiście tylko wtedy wegańskie, jeżeli użyte składniki są wegańskie, szczególnie na
czekoladę i
cukier należy zwrócić uwagę.