Wykonanie
Przepis na
migdały dostałam od koleżanki. Moja córka je uwielbia.Proporcje są przeliczone na 25 sztuk.
Czekoladę mleczną można zastąpić gorzką, ale ja zdecydowanie wolę tę pierwszą:)

Składniki:340g
czekolady mlecznej520g
migdałów w kształcie słupków
cukier do posypania
migdałówsyrop 30% (50g
cukru + 50ml
wody)papilotki
Migdały zwilżyć
syropem i zamieszać, tak aby wszystkie były mokre, ale nie leżały w
syropiePosypać je
cukrem pudrem i wymieszaćWysypać na blachę

Piec w temperaturze 160'C, aż będą chrupiące. Ja piekłam 15 minut, ale czas zależy od piekarnika. Mój coś szwankuje i z jednej strony trochę bardziej przypieka...

Pokrojoną na kawałki
czekoladę rozpuścić w kąpieli
wodnej, dodać
migdały i wymieszać


Masę nałożyć łyżeczką do papierowych foremek i odstawić do zastygnięcia. Ja nakładałam łyżką do
lodów i włożyłam do lodówki

Smacznego :)