ßßß
Składniki:– 2-3 szklanki mąki– jajko– szklanka mleka– 4 łyżki cukru– pół łyżeczki drożdży– szczypta soli– cukier puder do posypania– ulubiony dżem do smarowania– olej do smażeniaMleko, cukier i drożdże lekko podgrzewamy. Następnie dolewamy do pozostałych składników i wyrabiamy łyżką/trzepaczką na jednolitą konsystencję.Odstawiamy na około 20 minut do wyrośnięcia. Na patelnie wlewamy około 1,5 cm gubości oleju (najlepiej rzepakowy), czekamy, aż się rozgrzeje i na średnim ogniu smazymy racuchy z dwóch stron – nakładając łyżką. Posypujemy cukrem, smarujemy dżemem – co kto woli!
Jednak są i tacy, którzy przychodzą z pomocą – Tymbark wyczuł, że witaminy tej zimy, są mi bardzo potrzebne!To co? Szklanka soku do (zamiast) śniadania!?
* Wpis zawiera lokowanie produktu *