« Lemoniada w słoikuOmlet z serkiem Almette, szynką parmeńską i roszponką »Kurki kojarzą mi się z wakacjami na wsi, kiedy podczas pobytu u babci chodziłam do lasu w ich poszukiwaniu. Pamiętam ten smak i zapach kurkowej zupy, który niósł się po domu, smak makaronu z kurkami mojej mamy… Dziś jednak postanowiłam przygotować coś swojego. Chciałam wykorzystać zapasy masłatruflowego, które idealnie nadaję się do makaronu i grzybów.Składniki (2 porcje)– 100g kurek– mała cebula– ząbek czosnku– 2 łyżki masłatruflowego– kilka listków bazylii-olej do smażenia– sól i pieprz– makaronPosiekaną cebulę oraz czosnek podsmażamy na sporym ogniu. Po zeszkleniu dodajemy oczyszczone i pokrojone na mniejsze kawałki kurki. Podsmażamy je do momentu, aż wyparuje z nich woda (około 15 minut). Dodajemy masłotruflowe, sól, pieprz do smaku. Na rozgrzaną patelnię wrzucamy ugotowany już makaron, dodajemy posiekaną bazylię i… danie gotowe