Wykonanie
« Moja Nowa Figura _ Wyjazd Blogerek
Makaron z
truskawkami »Szybki, smaczny deser, idealny dla wielbicieli
truskawek!
Składniki (2 porcje):– dwie garści
truskawek–
mięta do ozdoby– ok. 2 łyżki zimnego
masła– ok. pół szklanki
mąki– łyżka
cukru–
cukier puder do posypania
Zagniatamy ciasto z
masła,
mąki i
cukru. Wkładamy na kilkanaście minut do lodówki.Następnie do naczyń wkładamy
truskawki. Wyjmujemy ciasto z lodówki i ucieramy je na
truskawki – na grubych oczkach tarki. Wkładamy do piekarnika nagrzanego 180-200 stopni. Wyjmujemy kiedy
truskawki zaczną bulgotać i kruszonka się zrumieni. Podajemy ciepłe, posypane
cukrem pudrem.Smacznego!