ßßß Cookit - przepis na Truskawki pod kruszonką

Truskawki pod kruszonką

nazwa

Wykonanie

« Moja Nowa Figura _ Wyjazd Blogerek
Makaron z truskawkami »
Szybki, smaczny deser, idealny dla wielbicieli truskawek!
Składniki (2 porcje):
– dwie garści truskawek
mięta do ozdoby
– ok. 2 łyżki zimnego masła
– ok. pół szklanki mąki
– łyżka cukru
cukier puder do posypania
Zagniatamy ciasto z masła, mąki i cukru. Wkładamy na kilkanaście minut do lodówki.
Następnie do naczyń wkładamy truskawki. Wyjmujemy ciasto z lodówki i ucieramy je na truskawki – na grubych oczkach tarki. Wkładamy do piekarnika nagrzanego 180-200 stopni. Wyjmujemy kiedy truskawki zaczną bulgotać i kruszonka się zrumieni. Podajemy ciepłe, posypane cukrem pudrem.
Smacznego!
Źródło:http://www.kuchniabazylii.pl/2013/06/truskawki-pod-kruszonka