Wykonanie
Owoce z dna łubianki lub te dwudniowe nigdy nie cieszą się zbyt dużym powodzeniem. Dlatego dobrze je wykorzystać do słodkich wypieków, wtedy wygląd przestaje
mieć znaczenie, a pyszny smak pozostaje :) Dzisiaj przedstawiam Wam prosty pomysł na np.
truskawki, ale dobre będą inne
jagodowe owoce czy
rabarbar. Sami zobaczcie :)CRUMBLE (KRUSZONKA) Z
TRUSKAWKAMISkładniki:Garstka
truskawek - umytych i pokrojonych na małe kawałki60g
masła4 łyżki
cukru3-4 łyżki
mąkiMasło,
cukier i
mąkę wymieszać, powstałymi okruszkami posypać
owoce włożone do foremki (użyłam silikonowej foremki do tartaletki). Piec w temperaturze 180°C przez około 10 minut. Można jeść na ciepło lub na zimno :)Przepis dołączam do akcji: