Wykonanie
« Słodki smakołyk dzieciństwa_wyniki konkursuBlogerzy na Zdrowe Święta »Inspiracje z broszurek sklepowych, niekiedy są strzałem w dziesiątkę. Przekonacie się przygotowując w poniższy sposób
łososia. Zdrowo, szybko i smacznie!Składniki:– 300g
świeżego łososia– 80g
masła– łyżeczka
miodu– łyżeczka
musztardy– garść
koperku– garść
orzechów włoskich– 2 łyżki
bułki tartejŁososia kroimy w porcje według swoich upodobań. Następnie mieszamy
masło,
miód,
musztardę i smarujemy powstałą masą wierzch
ryby.
Orzechy,
koperek drobno siekamy i mieszamy z
bułką tartą – posypujemy
łososia. Wkładamy
rybę do wysmarowanego
masłem naczynia żaroodpornego (dodałam trochę więcej
masła do rozpuszczenia, jak widać na pierwszym zdjęciu). Wkładamy do piekarnika nagrzanego na 170 stopni i pieczemy 25 minut. Podajemy z dowolnym dodatkiem, posypane
orzechami i
koperkiem.Smacznego!