ßßß Cookit - przepis na Łosoś w orzechach włoskich

Łosoś w orzechach włoskich

Wykonanie

« Słodki smakołyk dzieciństwa_wyniki konkursu
Blogerzy na Zdrowe Święta »
Inspiracje z broszurek sklepowych, niekiedy są strzałem w dziesiątkę. Przekonacie się przygotowując w poniższy sposób łososia. Zdrowo, szybko i smacznie!
Składniki:
– 300g świeżego łososia
– 80g masła
– łyżeczka miodu
– łyżeczka musztardy
– garść koperku
– garść orzechów włoskich
– 2 łyżki bułki tartej
Łososia kroimy w porcje według swoich upodobań. Następnie mieszamy masło, miód, musztardę i smarujemy powstałą masą wierzch ryby. Orzechy, koperek drobno siekamy i mieszamy z bułką tartą – posypujemy łososia. Wkładamy rybę do wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego (dodałam trochę więcej masła do rozpuszczenia, jak widać na pierwszym zdjęciu). Wkładamy do piekarnika nagrzanego na 170 stopni i pieczemy 25 minut. Podajemy z dowolnym dodatkiem, posypane orzechami i koperkiem.
Smacznego!
Źródło:http://www.kuchniabazylii.pl/2012/12/losos-w-orzechach-wloskich