ßßß

PRODUKTY:4,5 KG MIESA /SZYNKA + BOCZEK/ZALEWA PRODUKTY:1,8 L WODY150 G SOLI PEKLOWEJ15 ZIAREN PIEPRZU8 ZIELA ANGIELSKIEGO4 LIŚCIE LAUROWEWYKONANIE:WODĘ DOPROWADZAMY DO WRZENIA WSYPUJEMY SÓL PEKLOWĄ,PIEPRZ ,ZIELE ANGIELSKIE,LIŚĆ LAUROWY.I WYŁĄCZAMY GOTOWANIE ZALEWY.PRZYGOTOWUJEMY NACZYNIE DO PEKLOWANIA NAJLEPIEJ GLINIANE LUB EMALIOWANE.W TYM NACZYNIU UKŁADAMY MIĘSO ,ZALEWAMY SCHŁODZONĄ ZALEWĄ.CAŁOŚĆ WKŁADAMY DO LODÓWKI O TEMPERATURZE OKOŁO 5 STOPNI NA OKRES 8-10 DNI..CODZIENNIE OBRACAJĄC MIĘSO O 180 STOPNI I OBSERWUJEMY KLAROWNOŚĆ ZALEWY.Kliknij i zobacz drugi etapPowiązany przepis:ciasto biszkoptoweplacek z kremem i galaretkąWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z brokułami i kurczakiemKategorieAKTUALNOŚCIALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z KARKÓWKIKREMYNAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKIRYBY / OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStronyCIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczeniakarkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy
Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zamknij Dowiedz się więcej