Wykonanie
UgotujmyCos.plBlog kulinarny - przepisy
HomeDANIA
MIĘSNEprzygotowywania wędzonek do Świąt I ETAP


PRODUKTY:4,5 KG
MIESA /SZYNKA + BOCZEK/ZALEWA PRODUKTY:1,8 L
WODY150 G
SOLI PEKLOWEJ15 ZIAREN
PIEPRZU8
ZIELA ANGIELSKIEGO4
LIŚCIE LAUROWEWYKONANIE:
WODĘ DOPROWADZAMY DO WRZENIA WSYPUJEMY
SÓL PEKLOWĄ,
PIEPRZ ,
ZIELE ANGIELSKIE,
LIŚĆ LAUROWY.I WYŁĄCZAMY GOTOWANIE ZALEWY.PRZYGOTOWUJEMY NACZYNIE DO PEKLOWANIA NAJLEPIEJ GLINIANE LUB EMALIOWANE.W TYM NACZYNIU UKŁADAMY
MIĘSO ,ZALEWAMY SCHŁODZONĄ ZALEWĄ.CAŁOŚĆ WKŁADAMY DO LODÓWKI O TEMPERATURZE OKOŁO 5 STOPNI NA OKRES 8-10 DNI..CODZIENNIE OBRACAJĄC
MIĘSO O 180 STOPNI I OBSERWUJEMY KLAROWNOŚĆ ZALEWY.Kliknij i zobacz drugi etapPowiązany przepis:ciasto
biszkoptoweplacek z kremem i
galaretkąWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator

Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z
brokułami i
kurczakiemKategorieAKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z
KARKÓWKIKREMY
NAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKI
RYBY /
OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStrony
CIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY
STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczenia
karkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy


Ta strona korzysta z
ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zamknij Dowiedz się więcej