ßßß

Przedstawiam Wam efektowny przepisSPÓD:180 g mąki2 łyżki cukru pudrumała szczypta soli100 g masła, zimnego2 żółtka2 łyżki zimnej wodyBeza:2 białka1/3 szklanki cukru1 łyżeczka mąki ziemniaczanejWykonanie:Mąkę przesiewamy do miski masło pokrojone w kostkę sól,cukier puder ,zimną wodę zagniatamy ciasto ,wyrabiamy aż będzie jednolitą ,gładką masą..Zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na 1 h.W między czasie wykonujemy lemon curd /przepis podany oddzielnie/.Ciasto rozwałkowujemy i wykładamy na blachę 25x 15 cm /wyłożonej papierem do pieczenia/.zarówno dół jak i boki.. na ciasto wykładamy lemon curd .Białka ubijamy z cukrem do całkowitego rozpuszczenia cukru.dodajemy mąkę ziemniaczaną i delikatnie mieszamy..na lemon curd wykładamy białko łyżką lub workiem do kremu..wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 40 minut..po wyjęciu polać polewą czekoladową..Powiązany przepis:placki ziemniaczanekurczak pieczony na butelce z kartoflamiWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z brokułami i kurczakiemAKTUALNOŚCIALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z KARKÓWKIKREMYNAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKIRYBY / OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStronyCIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczeniakarkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy