ßßß
Przedstawiam Wam przepis na pyszną potrawęSkładniki:1.5 KG KARKÓWKI LUB ŁOPATKI4-5 ZĄBKÓW CZOSNKUPRZYPRAWA GYROSSÓL,PIEPRZ,PAPRYKA OSTRAWYKONANIE:MIESO PO UMYCIU NAKŁUWAMY NOŻEM W OTWORY WCISKAMY CZOSNEK KTÓRY WCZEŚNIEJ PODZIELILIŚMY NA 4 CZĘŚCI.NASZPIKOWANE CZOSNKIEM MIESO NACIERAMY SOLĄ PIEPRZEM ,PAPRYKĄ ORAZ PRZYPRAWĄ GYROS. ZALEWAMY OLIWĄ.I WSTAWIAMY DO LODÓWKI NA 5-6 GODZIN.PIEKARNIK NAGRZEWAMY DO TEMPERATURY 220 STOPNI PIECZEMY Z OBU STRON PO 10 MINUT Z KAŻDEJ STRONY.NASTĘPNIE ZMNIEJSZAMY TEMPERATURĘ DO 180 STOPNI I DUSIMY MIESO PRZEZ 1,5 GODZINY PODLEWAJĄC OD CZASU DO CZASU WYTWORZONYM SOSEM ODWRACAJĄC CO JAKIŚ CZAS..MIĘSO TAKIE PODAJEMY JAKO DANIE GŁOWNE LUB NA ZIMNO Z SOSAMI /PRZEPISY PODANE ODZIELNIE/Powiązany przepis:sałatka wiosenna z pomidorami i rzodkiewkąpasztet domowy tradycyjnyWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z brokułami i kurczakiemAKTUALNOŚCIALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z KARKÓWKIKREMYNAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKIRYBY / OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStronyCIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczeniakarkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy
Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zamknij Dowiedz się więcej