ßßß
Zapiekanka świetnie smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno. Dlatego bez problemu można zapakować ją do pojemnika i zabrać na lunch do pracy.Składniki:4 ziemniaki4 liście jarmużu1 cukinia1 cebula2 ząbki czosnku2 jajka1/2 szklanki mąki10 plasterków salami2 pomidory50 g sera fetasól morskaświeżo mielony pieprzPrzygotowanie:Wszystkie warzywa ścieram na tarce: ziemniaki, cukinia, łodygi jarmużu, cebula i czosnek. Liście jarmużu siekam najdrobniej jak się da.Dodaję jajka i mąkę. Doprawiam solą i pieprzem. Mieszam wszystkie składniki i przekładam do formy na tartę.Układam na wierzchu pokrojone w plasterki salami i pomidory oraz posypuję pokruszoną fetą.Piekę w temperaturze 180 stopni przez 60 minut.