Ciasto:20 dag masła;1 szklanka mąki pszennej;1 szklanka mąki kukurydzianej;1 szklanką otrąb pszennych;2 żółtka;2 płaskie łyżeczki soli.Farsz:1 pierś z kurczaka;1 świeża papryka czerwona;1 puszka kukurydzy;200 g serka topionegośmietankowego;½ szklanki śmietanki słodkiej 18%;1 łyżka oleju;przyprawa do kurczaka.Wykonanie:Do miski dodajemy: mąkę, pokrojone schłodzone masło i rozgniatamy widelcem. Następnie dodajemy resztę składników i zagniatamy ciasto. Owijamy je folią spożywczą i wstawiamy na ok. 1 godz. do lodówki.Przygotowujemy farsz. Umytą pierś z kurczaka kroimy w paski i przyprawiamy przyprawą do kurczaka. Paprykę myjemy, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w paski. Kurczaka smażymy na oleju, po chwili dodajemy paprykę i jeszcze przez chwilę smażymy. Po wystygnięciu łączymy z odsączona kukurydzą. Serek dodajemy do śmietanki i miksujemy na jednolitą masę.Schłodzonym ciastem wykładamy formę do tarty lub średniej tortownicy. Brzegi wylepiamy na wysokość 1 cm. Ciasto nakłuwamy, i przykrywamy je folią aluminiową. Pieczemy 10 min. w temperaturze 200 0 C, następnie zdejmujemy folię , nakładamy farsz, zalewamy zmiksowaną śmietanką z serkiem i pieczemy kolejne 5 – 10 min., aż wierzch trochę się zarumieni.Tarta smakuje wyśmienicie zarówno na gorąco, jak i na zimno.