Wykonanie
Szkoda, że posty nie piszą się same! Przygotowanie potrawy, zrobienie zdjęć i ich obróbka to najprzyjemniejsze elementy podczas tworzenia przepisu. Dla mnie najnudniejszą częścią tego procesu jest pisanie postów. Nigdy nie umiałam się za bardzo rozpisywać, moje wypracowania w szkole często były doskonale oceniane pod względem merytorycznym, czy gramatycznym, ale były niezwykle zwięzłe i często za krótkie. Zawsze wolałam rozpisywać chemiczne równania i rozwiązywać zadania z matematyki niż rozpisywać się powtarzając trzy
razy to samo pisząc wypracowanie z polskiego. A jednak im jestem starsza tym łatwiej jest mi tworzyć nowe
wątki podczas pisania nie tylko przepisów, ale również artykułów.Co do samego przepisu to dziś przepis dla zabieganych i zarobionych. Przepis na błyskawiczny, domowy obiad w 100% wegański. Same pyszności!


Szybka potrawka z dwóch rodzajów
fasoli w
sosie pomidorowymSkładniki:1 puszka
czerwonej fasoli,1 puszka
białej fasoli,3 łyżki
koncentratu pomidorowego,4
parówki sojowe,1
czerwona cebula,1 łyżka
majeranku,1 łyżka
oregano,1 łyżka
oleju,
pieprz do smaku2 ząbki
czosnku.

Przygotowanie:
Cebulę drobno pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni na
oleju.
Parówki sojowe pokroić w plastry i dorzucić do
cebuli, gdy ta puści sok. Podsmażać przez ok 5 minut.Obie
fasole odcedzić z zalewy i opłukać pod zimną
wodą. Odstawić do ocieknięcia i dodać do
cebuli z
parówkami.Dodać koncentrat i niewielką ilość
wody. Całość wymieszać i zagotować.
Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Dodać
zioła, ponownie zamieszać i zestawić z ognia.

Smacznego!